Halálos betegen végzik a világ első emberi fej transzplantációját

átültetés fej transzplantáció
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A világ első emberi fej transzplantációját akarják végrehajtani 2017 decemberében. Az alany az orosz Valery Spiridonov, aki izomsorvadásban szenved és teljesen megbízik orvosában.

Igazi szenzációra készülnek valamivel kevesebb mint másfél év múlva: az első emberi fej transzplantációra. A művelet részleteiről csak később fognak beszélni, de a hozzávetőleges dátumot már kitűzték. 2017 decemberében kerítenek sort a rendkívüli műtétre, amely során leválasztják Valery Spiridonov fejét a testéről, és egy másik, egészséges testhez csatlakoztatják.

A 31 éves orosz férfi halálos beteg. Izomsorvadásban szenved, és állapota napról napra romlik. Már a légzés és a nyelés is nehézkes számára, ezért is döntött a műtét mellett. Saját bevallása szerint ő teljesen megbízik orvosában, Dr. Sergio Canaveroban. A műtét további részleteiről szeptemberben fognak beszélni, de az biztos, hogy ez a súlyosan beteg férfi egyetlen esélye, hogy lábra álljon. A hasonló kórral küzdők nagy része meg sem éli a felnőttkort. Valery Spiridonov ebből a szempontból még szerencsésnek számít. Az operáció várhatóan 36 órát vesz igénybe, és nagyjából 14 millió fontba kerül - írja a Daily Mail.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.