Összeesel a kimerültségtől? - Így győzd le az allergiás fáradtságot!

Forrás: Dreamstime -
fáradtság tavasz kimerültség allergia napidoktor
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ha valaki allergiás, a fáradtság is könnyen „beköltözik” az egyéb tünetek mellé. Kezdetben talán csak azt veszi észre, hogy valami nem stimmel. Nem tett semmit, amitől ilyen kimerültnek kéne éreznie magát. Mit tehetünk ez ellen?

Sajnos az allergia sokrétű dolog, nem csupán tüsszögést, orrfolyást és orrdugulást, szemkönnyezést okoz, hanem egyéb tünetek is társulhatnak melléjük, melyek szintén nem könnyítik meg a mindennapjainkat. Aki allergiás, annak előbb-utóbb az is feltűnhet, hogy ok nélkül fáradt. Töri otthon a fejét: vajon mit csinálhatott, amitől ennyire kimerültnek érzi magát? De nem jut eszébe semmi. Ellenben reggel alig tud kikelni az ágyból, a napi teendőket nehezen látja el. Nyomorultul érzi magát, arra pedig képtelennek, hogy egész nap tökéletesen „funkcionáljon”.

Forrás: Dreamstime

Sok emberben nem merül fel, hogy valójában allergiás fáradtságtól szenved, mert nem biztos, hogy tisztában van egyáltalán a problémájával, azzal, hogy igazából allergia kínozza. A tipikus allergiás fáradtság jellemzően az allergiaszezonban jelentkezik. Vagyis aki tavasszal érzékeny a különféle pollenekre, allergénekre, annál ebben az időszakban tapasztalható, másnál inkább ősszel.

Mit tehetünk a kóros fáradtság ellen?

Hasznos tippek a Napidoktor.hu cikkében!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.