Így állíthatjuk meg az öregedést

Forrás: AFP -
öregedés fiatalság gyógyszer sejtek
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ezzel a felfedezéssel egy életre búcsút inthetünk az öregedésnek. A kísérleti szakaszban lévő gyógyszer akár piacra is kerülhet néhány éven belül. 

Ausztrál tudosók dolgoznak a lehetetlennek hitt küldetésen: az öregedés megállításán. Egy felvillanyozó kutatási eredmény látott napvilágot, amelyet egereken végeztek el a kutatók.

„Egy hétig kaptak gyógyszeres kezelést az öreg egerek, ám a kúra leteltével a sejtjeiket nem lehetett megkülönböztetni egy fiatal egér sejtállományától” – írta David Sinclair professzor.

Forrás: AFP

Az állatkísérletekkel alátámasztott gyógyszer nem csak az öregedéssel szemben segítene bennünket, hanem még akár a NASA is a hasznát vehetné. A készítmény ugyanis a DNS-hibajavítást is magasabb szintre emelné, vagyis sokkal több olyan alkalmas ember létezne, akit kiküldhetnének kutatni például a Marsra.

Természetesen még további vizsgálatokra van szükség, de az állatokon elvégzett tesztek jó eredményeket hoztak, vagyis van okunk a bizakodásra.

"Ha az emberkísérletek is sikerrel járnak, alig három-öt éven belül a piacra kerülhet az öregedést visszafordító gyógyszer" – írta meg a Sciencemag.org

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.