Kanyaró miatt veszítette életét egy 2 éves kislány

Forrás: Thinkstock -
halál kislány kanyaró
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Hihetetlen, hogy a mai világban még megtörténhet, hogy valaki kanyaróban hal meg. Ám most mégis megtörtént: egy 2 éves kislány veszítette életét.

Nagyváradon történt a tragikus haláleset a kislánnyal, akit Szatmár megyéből szállították át Nagyváradra. A beteg gyereket először Kolozsvárra akarták szállítani, de ott nem fogadták, az állapota pedig nagyon válságos volt.

Nem kapott védőoltást a kislány, aki kanyaróban halt meg Forrás: Thinkstock

Amint az intézményhez értek, azonnal az intenzív osztályra szállították, elkülönített részen foglalkoztak vele, de sajnos néhány órával később életét vesztette. A gyermek egy rossz körülmények között élő roma családból származott, másik 14 testvérével együtt, akik közül 8-at februárban már kezeltek kanyaróval, valószínűleg tőlük kapta el a fertőzést.

Vélhetőleg azért futott végig a családon a betegség, mert a szülők nem adatták be a védőoltást a gyermekeknek. - írta meg a SzabolcsOnline.

Hasonló eset történt 2015-ben Berlinben is.

Bizonyos információk szerint Szegeden is van két kanyarós beteg. Az egyikőjük klinikai alkalmazott, a másik beteget pedig Makóról szállították a Szegedi Tudományegyetemre Klinikai Központjába. A hírek szerint mindkettejüket elkülönítve kezelték, és már túl vannak a fertőző stádiumon.

Cseke Katinkát hőhullámok gyötrik http://www.life.hu/drlife/20170309-hohullamok-gyotrik-cseke-katinkat.htmlFel van készülve rá Cseke Katinka, hogy talán az ő életében hamarabb következik be a változókor, már a tüneteit is észleli: elviselhetetlen hőhullámok gyötrik. A színésznőnek azonban így is sikerült megőriznie a jókedvét, ráadásul 15 kilótól is megszabadult. Dr. LifeFotó: Rostás Bianka/Life.huAutóbalesetet szenvedett a Harry Potter sztárja, Jim Tavaréhttp://www.life.hu/drlife/20170309-autobalesetet-szenvedett-jim-tavare.htmlSzörnyű autóbalesetet szenvedett a Harry Potter és az azkabani fogoly egyik szereplője, Jim Tavaré. A színész frontálisan ütközött, eltört az egyik csigolyája és kilyukadt a tüdeje. Dr. Life--Bipoláris vagyok, randizni akarok - Ilyen a párkeresés, ha mentális betegséged vanhttp://www.life.hu/drlife/20170308-mentalis-betegen-ilyen-a-parkereses-es-a-parkapcsolat.htmlMeglátni és megszeretni – bár a hollywoodi filmek szerint pontosan így kell(ene) indulnia minden valamirevaló szerelemnek, a valóságban ennél jóval bonyolultabb ismerkedni, randizni és végül boldogan élni, lehetőleg életünk végéig. Különösen, ha az egyik fél, mint jelen esetben a The Guardianon megjelent cikk írója valamilyen mentális zavartól szenved. Emily Reynolds remekül összefoglalja, milyen buktatókkal kell megküzdenie annak, aki bipoláris zavar ide vagy oda, de szeretne párra lelni. Dr. LifeThinkstockUdvaros Dorottya pszichológushoz fordulthttp://www.life.hu/drlife/20170309-udvaros-dorottya-pszichologus-segitseget-kerte.htmlA híres színésznő nem titkolózik: ő is egy ember, akinek olykor segítségre van szüksége. Dr. LifeOrigoSzabó Zsófi elárulta, nem a betegsége miatt fogyott lehttp://www.life.hu/drlife/20170309-szabo-zsofi-elmondta-hogy-nem-a-betegsege-miatt-kezdett-el-fogyni.htmlA csinos műsorvezető végre eloszlatta a kételyeket a betegsége és a fogyása körül. Kiderült, mi az igazság. Dr. LifeOrigoWeisz Fanni betegséggel küzd: pajzsmirigyproblémája vanhttp://www.life.hu/drlife/20170309-weisz-fanni-pajzsmirigyproblemaval-kuzd.htmlFáradékonynak és gyengének érezte magát Weisz Fanni már hónapok óta, de nem tudták, hogy mi okozhatja a tüneteket. Végül egy rutinvizsgálaton jöttek rá, pajzsmirigyproblémája van. Dr. Life--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.