Amputálták a hétvégén karambolozó 17 éves Billy Monger lábait

Forrás: Facebook/Billy Monger Racing -
Billy Monger amputáció
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Súlyos baleset árnyékolta be az autósportok rajongóinak húsvéti hétvégéjét. Vasárnap ugyanis a Donington Parkban rendezett brit F4-es futamon a 17 esztendős Billy Monger nagy sebességgel rohant bele az előtte lerobbant társa, Patrik Pasma autójába. A fiatal pilótát több mint másfél óra után tudták csak kiszabadítani az autójából, és mindenki a legrosszabbtól tartott.

A tinédzsert a pályáról mentőhelikopterrel szállították egy nottinghami kórházba, ahol az orvosok stabilizálták az állapotát, felmérték a sérüléseit, és mindent megtettek a sportoló teljes felépülése érdekében.

Billy Monger Forrás: Facebook/Billy Monger Racing

Sajnos azonban Monger mindkét lábszára olyan mértékben sérült a balesetben, hogy nem maradt más megoldás, mint a térd alatti amputáció. Meg nem erősített információk szerint a versenyzőt jelenleg mesterséges kómában tartják és napokon belül felébreszthetik – tájékoztat a Nemzeti Sport.

Az ifjú versenyző csapata, a JHR természetesen nem engedi el a pilóta kezét, és a brit autósport neves alakjaival karöltve közösségi finanszírozás keretében szeretnének adományokat gyűjteni Mongernek, így segítve a fiatal sportolót, hogy „le tudja győzni az életét megváltoztató sérüléseket".

Billy Monger Forrás: Facebook/Billy Monger Racing

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.