Endometriózissal küzd Bocskor Bíborka

Forrás: Facebook/Magashegyi Underground -
endometriózis Bocskor Bíborka
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Sok nőt érint világszerte a fájdalmas menstruációval járó endometiózis, mégsem beszélnek róla. Bocskor Bíborka felvállalta, hogy ő is ezzel küzd, szeretné, ha a nők nem éreznék magukat egyedül. 

Az endometriózis rengeteg nőt érint a világon, de sokan maguk sem tudják, hogy ez a problémájuk. Pedig nagyon sok, szörnyű fájdalommal járó menstruáció mögött ez áll, csak senki nem veszi komolyan a tüneteiket. Ezért van szükség arra, hogy beszéljünk a betegségről.

Endometriózissal küzd Bocskor Bíborka Forrás: Facebook/Magashegyi Underground

Bocskor Bíborka úgy döntött, felvállalja, hogy ezzel a problémával küzd, szeretné, ha senki nem érezné magát egyedül.

Eszméletlen pánik volt bennem, hogy mik ezek a fájdalmak, honnan jönnek, nem tudtam elfogadni, hogy ez normális.

Endometriózis

Egyelőre nem ismert, hogy mi válthatja ki a betegséget. Az endometriózissal küzdőknél a méhnyálkahártya szövete kerül a méhen kívülre. A méhen kívüli szövetek havonta ugyanúgy megvastagszanak és kilökődnek vérzés formájában, mmint a méhen belüliek, csakhogy a testből a vér nem tud távozni. Ez a betegség fájdalommal jár, különösen a menstruáció idején, de súlyos következményei is lehetnek: meddőséget okozhat.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.