Így varázsold üdévé az arcod egy fárasztó napon

Forrás: Shutterstock -
szemszárazság PIROSSZEM2017 arc szem
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Szinte mindenkivel előfordult már, hogy egy fárasztó nap végén, kora este még el kellett rohannia a szülői értekezletre, jelenése volt egy céges rendezvényen, vagy színházba ment a barátaival. Tetszik vagy sem, az egész napos rohanás és munka, estére bizony nyomot hagy az arcunkon. Íme néhány tipp, hogy üdévé varázsold magad!

Frissítsd fel az arcodat és a sminkedet 3 lépésben!

1. Mosd meg az arcodat hideg vízzel és bőrtípusodnak megfelelő tisztító géllel.
2. Használj tonikot, majd nappali arckrémet, szemránckrémet és primert. Ezután hagyd addig száradni az arcod, amíg az összes krémet jól be nem szívta.
3. Programtól függően készíts el szolid sminket, némi pirosítóval, világos szemhéjfestékkel, kedvenc rúzsoddal. A szemed alatti karikákra használj megfelelő rózsaszín árnyalatú korrektort.

Készíts szolid sminket, némi pirosítóval, világos szemhéjfestékkel és a kedvenc rúzsoddal Forrás: Shutterstock

Figyelj oda a szemedre 3 lépésben!

A szemünk is elfáradt a nap végére, így fontos, hogy tudjuk azokat a nélkülözhetetlen trükköket, amelyek segítségével felfrissíthetjük.

1. Tornáztasd meg a szemedet, ezáltal megélénkül a vérkeringés és csökken a szem fáradtsága is.
2. Azt tudjuk, hogy az uborka nemcsak finom, de a szem környékén is remek szolgálatot teljesít. Ha csak pár perced van és rohannod kell. Mártogass egy vattakorongot langyos hársfateába, és ezzel frissítsd fel a szemedet!
3. A kellemetlen szemszárasságot sem szabad figyelmen kívül hagyni! Számítógép-használat közben, a képernyőt lesve sokkal ritkábban pislogunk, így a könnyfilm nem pótlódik megfelelő ütemben, ez pedig szemszárazság-érzést okoz. Kérd ki a patikusod tanácsát és használj megfelelő szemcseppet, hogy elkerült a szemszárazságot és a kipirosodott szemet!

Plusz 3 trükk, amit nem ismertél!

Furcsának tűnhetnek az alábbi megoldások, de egyesek esküdnek rá.

1. A hidegnek köszönhetően az arcbőrünk sokkal feszesebbnek tűnik, szóval érdemes mindig tartani jégkockát a fagyasztóban. Ha jelenésed van este és nyúzottnak tűnik az arcod, akkor frissítsd fel a hűvös kockákkal picit az arcod (tedd őket egy kisebb törülköző közé).

Ha jelenésed van este és nyúzottnak tűnik az arcod, akkor frissítsd fel a hűvös kockákkal picit az arcod Forrás: Shutterstock

2. A zöld tea finom, de ha nem ízesíted meg, akkor egy langyos főzettel felfrissítheted az arcodat és a szemed környékét is.
3. Nemcsak a szemtorna, de az arcizmaink tornáztatása is segíthet abban, hogy felfrissüljön a tekintetünk. Akár az autóban is gyakorolhatod, amíg a pirosnál állsz, vagy otthon a kádban. Mindössze 5 perc és a neten szuper gyakorlatokat találhatsz.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.