legszexisebb nő képernyő doktornő kórházas tévésorozat
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Szeretjük a kórházas sorozatokat. Kiváló helyszín a szálak összekuszálásához, a szerelmi viszonyok kibontakozásához, az új arcok érkezéséhez, akik felkavarják a klinika addig valamennyire bejáratott életét. A Life.hu ezúttal népszerű kórházas sorozatokból szemezgetett, és gyűjtötte ki belőlük a legdögösebb doktornőket, akikre valószínűleg bárki szívesen rábízná az életét.

Ellen Pompeo – Grace klinika

Ellen Pompeo neve szinte egybeforr a népszerű kórházas sorozattal, hiszen már a kezdetek óta ő alakítja a jószívű orvosnőt, Meredith Greyt, aki mindig ott segít, ahol éppen tud.

Bár a színésznő kétségkívül Meredith karakterének köszönheti hírnevét, kollégáival (Patrick Dempsey és Katherine Heigl) szemben ő nem kapott további felkéréseket más filmekben való szereplésre.

Ellen Pompeo Forrás: Glamour, Grey's Anatomy Entertainment

Maura Tierney – Vészhelyzet

A barna hajú színésznő először 1999-ben tűnt fel a Vészhelyzetben, mint a szülészeti osztály egyik nővére. Maura Tierney egy évvel később már állandó szereplővé avanzsálódott, a nővérből doktornővé lett Abby Lockhart szerepében nyújtott alakításáért pedig Emmy-díjra is jelölték.

Maura Tierney Forrás: AFP

Katherine Heigl – Grace klinika

Az állítólag rendkívül rossz természetű színésznő szintén egyike azon karaktereknek, akik a kezdetek óta jelen voltak a Grace klinika szereplőgárdájában. Katherine Heigl hatalmas népszerűségre tett szert Izzie megformálásával, 2010-ben mégis úgy döntött, hogy kilép a sorozatból.

A pletykákkal ellentétben azonban nem mozifilmes karrierje miatt tett így, hanem mert még több időt szeretett volna együtt tölteni örökbe fogadott kislányával.

Katherine Heigl Forrás: Giphy

Jada Pinkett Smith – Trinity kórház

Bár maga a sorozat rengeteg negatív kritikát kapott, meg kell hagyni, Will Smith felesége még mindig remekül mutat a képernyőn, ráadásul az egyedülálló anya és főnővér szerepe is nagyon jól áll neki.

Igen, Pinkett Smith nem doktornő, „csak" nővér, ezért kissé kilóg az összeállításból, mi mégis úgy gondoljuk, hogy Mrs. Smith (aki a sorozatban Christina Hawthrone-t alakítja) simán megállja a helyét a legszexisebb egészségügyisek között.

Jada Pinkett Smith Forrás: TNT

Kim Raver – Grace klinika

Kim Raver 2009-ben csatlakozott a Grace klinika csapatához Katherine Heigl távozása után. A színésznő dr. Teddy Altman Irakban szolgált szívsebészeként csatlakozott az orvosbrigádhoz, és állandó szereplője lett a népszerű kórházas sorozatnak.

Kim Raver korábban több televíziós sorozatban is szerepelt: láthattuk őt a Harmadik műszakban, a Rúzs és New Yorkban, illetve a 24-ben is.

Kim Raver Forrás: Giphy

Olivia Wilde – Dr. House

Hugh Laurie mellett a „Tizenhármasnak" becézett biszexuális orvosnő karakterét szokás megnevezni a Dr. House sorozat legszexisebb sztárjai között. Nem véletlenül, hiszen nem egy emlékezetes jelenet köthető hozzá, mint ahogyan többek között ez is itt:

Bár Olivia Wilde csak a harmadik évad végén csatlakozott a sorozathoz (előtte egyébként feltűnt már a második évadban is mint újságíró), mégis az egyik legnépszerűbb szereplővé nőtte ki magát. A későbbiekben több mozifilmben is láthattuk őt, mint a Lopott idő, A nő, vagy a Káosz karácsonyra.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.