nemet mondani nem corleonis
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Neked is nehezen megy nemet mondani? Inkább rábólintasz egy-egy kérésre, feladatra vagy meghívásra, semmint összetűzésbe kerülj miatta? A Life.hu Lélekfitnesz kihívásának első hetében a nemet mondásra buzdítunk téged is. Ha kedvet érzel, csatlakozz, és változasd meg az életed egyetlen hét alatt! 

Csak duzzogsz, de szólni nem szólsz, ha valaki eléd tolakodik a sorban? Legszívesebben otthon maradnál, de nem akarod megbántani a barátnőd, aki elhívott téged egy italra? Újabb munkát sózott a nyakadba a kollégád, amit valójában nem is neked kéne elintézned?

Újabb munkát sózott a nyakadba a kollégád, amit valójában nem is neked kéne elintézned? Forrás: Thinkstock

A mindennapok során sokan érzik úgy, hogy a konfliktusok elkerülése miatt és a másoknak való megfelelési vágyból fakadóan inkább rábólintanak mindenre. Még akkor is, ha valójában nem tartják helyénvalónak, igazságosnak, avagy egyszerűen csak nincs kedvük hozzá.

Nemet mondani nehéz – a nem a visszautasítás és a rombolás szava. Azt jelenti, következménye lesz.

A súrlódásoktól sokan inkább kímélnék magukat, ám cserébe mégis nagy árat fizetnek,

hiszen a saját akaratukat, szükségleteiket, vágyaikat háttérbe helyezik csak azért, hogy megfeleljenek másoknak.

A súrlódásoktól sokan inkább kímélnék magukat, ám cserébe mégis nagy árat fizetnek Forrás: Thinkstock

Ne feledd: nem mindegy, hogy boldogsággal, örömmel tölt el az a bizonyos igent mondás, avagy frusztrál, lelomboz, és csak morogsz a bajuszod alatt miatta.

Ha úgy érzed, van még mit fejlődnöd a nemet mondás terén, tarts velünk a következő egy hétben! A Life.hu szerkesztőségének egyik tagja a jövő héten osztja meg veletek tapasztalatait, és ezt mi is szívesen vesszük tőletek az info@life.hu e-mail-címre.

Szeretnél még többet kihozni magadból?

Ha szeretnél tanulni, fejlődni és még többet kihozni magadból, akkor 2017. április 1-jén látogass el a Wake-Up! Day elnevezésű eseményre, 2017 legnagyobb motivációs/transzformációs rendezvényére, ahol olyan világhírű coachok és trénerek lépnek színpadra, mint Lisa Nichols, Marisa Peer, Jeffrey Allen, illetve számos hazai példakép is, így dr. Kemény Dénes, Hosszú Katinka, Shane Tusup és még sokan mások. A világszinten egyedülálló, tartalmas program délelőtt 10 órától este 7 óráig nyújt színvonalas kikapcsolódást, tanulási és fejlődési lehetőséget, akár életre szóló útravalót a résztvevőknek.
A rendezvényre jegyet itt rendelhetsz.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.