Müller Péter: "Hiába alszom veled, csak a testedet fogom. A lelked máshol jár"

Forrás: Thinkstock -
bölcsesség lélek Müller Péter szerelem heti útravaló
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy-egy mondat néha többet ér, mint száz könyv. Egy érzés- és gondolatmagocska megtermékenyít, a tiéd lesz, és segít élni. Jobban megismered önmagadat, a társadat – és talán az életedet is. Olvasd el a Life.hu-n, és hagyd magadban megérni. Heti útravaló – 299. rész.

Fogom a kezed – és hiányzol. Ölellek, egy pillanatig enyém vagy – s utána újra csak hiányzol. A szerelem olyan mélyen akarja az egységet egy másik emberrel, hogy azt megvalósítani, itt a Földön lehetetlenség. Olyan mélyen akarlak, hogy mindig hiányzol.

,,Ölellek, egy pillanatig enyém vagy – s utána újra csak hiányzol" Forrás: Thinkstock

Hiába alszom veled, hiába foglak a karommal, hiába kulcsollak át a lábammal, hogy meg ne szökj tőlem álmodban - csak a testedet fogom. A lelked máshol jár.

Van ebben az érzésben valami örök elérhetetlenség. Valami olyan sóvárgás, mely igazán kielégülni sohasem tud. Átélni, amit igazán szeretnék, hogy az „enyém vagy", teljesen sohasem tudom. Az érzékeket ki lehet elégíteni, testünk a másik testével időlegesen jól lakik, de a lelkünk, ha szerelmes, tovább vágyódik, mert érzi, hogy nem kapta meg a másikat. „Jó volt veled!” – mondod. Múlt időben beszélsz. De mi van most? Újra a hiány.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.