Szívinfarktust kapott Takács Ákos, egykori válogatott labdarúgó

Takács Ákos labdarúgó kórház szívinfarktus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Hétvégén szívinfarktust kapott a korábbi válogatott labdarúgó, Takács Ákos. A Ferencvárosi Futball Club edzőjét jelenleg is kórházban ápolják.

Szívinfarktust kapott a mindössze 35 esztendős Takács Ákos, a hírt Ferencvárosi Futball Club tette közzé Facebook-oldalán. Az edzőt, aki öt alkalommal szerepelt a magyar labdarúgó válogatottban és egyszer gólt is szerzett, hévégén szállították kórházban és jelenleg is ott ápolják. A klub azt írja, hogy a csapat teljes mellszélességgel mellette áll.

Az utóbbi években több labdarúgó is életét vesztette a pályán, játék közben szívleállás következtében. Dr. Zeidler Ákos kardiológus korábban a Life.hu-nak elmondta, nagyon sokszor rejtett szívbetegség áll a háttérben.

Ilyen lehet egy sor egyéb mellett az agyi erek veleszületett rendellenessége, az aorta aneurizma, vagy a koronáriák fejlődési rendellenessége is. Vagyis szinte az összes hirtelen szívhalált halt embernek strukturális szívbetegsége volt, csak nem tudtak róla vagy öröklött ioncsatorna betegségük volt, mint a már említett hosszú QT- vagy Brugada-szindróma." – fogalmazott a szakember.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.