szárított gyümölcs fagyasztott gyümölcs hízás egészség gyümölcs
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A gyümölcsök rendkívül gazdagok vitaminokban, vízben és antioxidánsokban is, ám emellett jó adag cukrot is tartalmaznak. A friss gyümölcsnél azonban jobban hízlalhat a szárított és a fagyasztott is. 

A Health.com cikke szerint naponta kétszer kell friss gyümölcsöt fogyasztanunk, hiszen így sok vitamint, vizet és antioxidánst vihetünk a szervezetünkbe. A legtöbb gyümölcs azonban sok cukrot is tartalmaz, így nem ajánlatos korlátlan mennyiségben fogyasztani.

Ám nem friss formában hizlalnak leginább. Azt írják, hogy sok cég cukrot ad a fagyasztott gyümölcshöz, így mielőtt megvásároljuk őket, nézzük meg a csomagolást. Csak olyat vásároljunk amely nem tartalmaz hozzáadott cukrot!

Remek vitaminforrás a gyümölcs Forrás: Shutterstock

A szárított gyümölcs is gyümölcs, annyi a különbség csupán, hogy a szárítás során elvonódik belőle a víz. Így egy csésze szárított gyümölcs 5-8-szor több kalóriát és cukrot tartalmaz, mint friss társaik. A példának okáért egy csésze szőlő 60 kalóriát jelent, míg ugyanennyi mazsola 460-at.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a LIFE Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.