Mákos céklatorta lett az év gyógynövényes, házi cukormentes tortája

Forrás: Györgytea -
cukormentes Szabó György gyógynövény diabétesz
A mákos céklatortát választották az év gyógynövényes, házi cukormentes tortájának.

A legjobb gyógyhatású alapanyagot tartalmazó tortát és a legötletesebb receptet is díjazták a hobbicukrászoknak meghirdetett Magyarország Cukormentes Tortája háziversenyen, amelyre idén 28 pályázat érkezett, ebből a 10 legkiválóbb recept jutott a döntőbe.

A megmérettetésre olyan recepttel lehetett pályázni, amely nem tartalmaz se cukrot, se fehér lisztet. A cukor- és lisztmentesség mellett idén a gyógynövények is hangsúlyt kaptak: a rangos zsűri most először különdíjjal értékelte a legfinomabb, gyógynövényt tartalmazó alkotást.

A különdíjat Kunsági Gabriella a Szép kis mákvirág fantázianevű tortájával nyerte el.

Őseink a mákot a hosszú élet titkának tartották, kevesen tudják, hogy a mákolaj az egyik legkiválóbb természetes szer a csontritkulás megelőzésére. Napi egy evőkanál mákolaj elfogyasztásával sokat tehetünk a csontjaik rugalmasságának megőrzéséért. A cékla, igaz nem gyógynövény, de vérképző élettani hatásai és magas vitamintartalma miatt az egyik legértékesebb tápnövényünk. Külön öröm volt látni, hogy egy cukrász a színezéshez is természetes alapanyagot használ fel. Számomra ennek a tortának volt a legjobb a textúrája, és egészen hihetetlen, hogy Gabriella az egész tortához mindössze 4 dkg eritritet használt édesítőként" – magyarázta a Györgytea Kft. ügyvezetője, Lopes-Szabó Zsuzsa, aki maga is zsűritag volt édesapjával, Szabó Gyuri bácsival egyetemben.

Középen a győztes Forrás: Györgytea

Kunsági Gabriella, a különdíjas torta alkotója kétgyerekes anyuka, Tardosról érkezett, és természetesen imád kísérletezni, receptjeit pedig Kékterasz nevű blogoldalán meg is osztja a nagyérdeművel.

Nagyon örülök, hogy ilyen sikert aratott a meggyes-mákos-céklás receptem, mivel a zöldség egy süteményben gyakran igen megosztó. De a cékla ebben a kreációban csak mint természetes édesítő és színező van jelen, ajánlom, hogy próbálják ki, süssenek-főzzenek vele, kiváló alapanyag" – nyilatkozta.

Gabriella sokféle gyógynövényt is használ nemcsak a házipatikában, hanem a süteményeihez is, például citromfüvet, mentát, levendulát, de a kedvence a rozmaring, ami csokoládéval, gyümölccsel nagyon izgalmas ízkombinációt tud adni. Szép kis mákvirág nevű tortáját egyaránt ajánlja cukorbetegeknek, illetve olyanoknak is, akik figyelnek a vonalaikra és egészségtudatosan táplálkoznak.

Fül nélkül született a nyuszi, imádja az internethttp://www.life.hu/news/20181016-ful-nelkul-szuletett-a-nyuszi-imadja-az-internet.htmlMimi fülek nélkül, három lábbal jött a világra. Gazdája felkarolta és a kis állat most boldogan éli nyusziéletét. NewsOrigoA DNS vizsgálat eredményére várnak a soroksári gyilkosság nyomozóihttp://www.life.hu/news/20181016-a-dns-vizsgalat-eredmenyere-varnak-a-soroksari-gyilkossag-nyomozoi.htmlA 2013-ban megölt soroksári futó nő ügyében újabb bizonyíték merült fel. Ám perdöntő DNS-vizsgálat eredményére egyelőre várni kell. News--Futás közben támadták meg a magyar sportolónőt: szexuális cselekedetre akarták kényszerítenihttp://www.life.hu/news/20181016-futas-kozben-tamadtak-meg-a-magyar-sportolonot-viktoriat.htmlFutás közben támadtak meg egy magyar sportolónőt, Viktóriát: megverték és szexuális cselekedetre akarták kényszeríteni. Facebook-oldalán számolt be az őt ért borzalmakról. NewsOrigoEkkor szakad vége a kellemes, napsütéses időnekhttp://www.life.hu/news/20181016-ekkor-szakad-vege-a-kellemes-napsuteses-idonek.htmlLassan vége szakad a vénasszonyok nyarának, hétvégén lehűlés kezdődik. News--Évente ötvenezer forintot dob ki egy magyar család az ablakonhttp://www.life.hu/news/20181013-evente-otvenezer-forintot-dob-ki-egy-magyar-csalad-az-ablakon.htmlRengeteg pénzt dobunk ki az ablakon azért, mert nem tároljuk megfelelően élelmiszereinket a hűtőszekrényben. NewsOrigoSzellemet rögzíthetett az idősek otthonának biztonsági kamerája: videóhttp://www.life.hu/news/20181012-szellemet-rogzithetett-az-idosek-otthonanak-biztonsagi-kameraja.htmlEgy furcsa, szellemnek tűnő, mozgó foltot rögzített egy biztonsági kamera Chicagóban. NewsOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.