4 szabály, amellyel sikeresen segítheted a tested méregtelenítését

Forrás: Dreamstime -
méregtelenítés fogyás táplálkozás egészség
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az ünnepek után nem árt egy kicsit pihentetni a szervezetet, és könnyedebb ételeket fogyasztani, így lehetünk segítségére a természetes méregtelenítési folyamatoknak. Stephanie Masterman táplálkozási szakértő árulta el a tippjeit.

1. Ne éheztesd magad

A szakértő szeretné tisztázni, hogy a méregtelenítés alatt inkább a test természetes folyamatainak a támogatását kell érteni, nem pedig azokat a divatos kúrákat, amik elterjedtek. A test működéséhez szükséges tápanyagokat az ételekkel viszi be az ember, ezért nem szabad olyan diétákat alkalmazni, amelyek éhezéssel járnak. A szervezetünk egy nagy egység, de különböző dolgok szükségesek a működéséhez, ezért nem javasolt élelmiszercsoportok elhagyása, kivéve orvosi utasítás esetén. A hosszan tartó böjtök pedig több kárt okoznak, mint hasznot.

2. Ne pazarold a pénzed

Mivel januárban még mindenki próbálja tartani a fogadalmát, érdemes odafigyelni az árakra, hiszen ez a hónap nagyon kedvez az egészség- és fitnesziparnak. Az egészségünkbe való befektetésnél persze nincs fontosabb, de ne dőljünk be minden jó ajánlatnak. Különösképp oda kell figyelni a különböző méregtelenítő készítményekre, valamint a fogyasztószerekre.

Így segítsd a testedet Forrás: Dreamstime

3. Figyelj oda a tápanyagokra

A különböző vitaminok, ásványi anyagok, egészséges zsírok mind támogatják a szervezet természetes méregtelenítési folyamatát, ezekre kell inkább odafigyelnünk. Íme, azok a növényi eredetű táplálékok, amelyekkel segíthetünk: citrusok, zöld tea, cékla, diófélék és magvak, bogyók.

4. Ne várj csodát és ne siess

A különböző nagy szavakkal dobálózó hirdetések csak az új évi fellendülést akarják meglovagolni, ugyanis minden drámaian és gyorsan elért eredmény egészségtelen. A gyors fogyás fenntarthatatlan, ezért fontos, hogy türelmes legyél magaddal. Mindegy azonban, hogy a súlyvesztés a célod, vagy csak az egészségesebb életmód, arra törekedj, hogyan tudod hosszú távon beilleszteni ezeket a szabályokat az életedbe. Vannak olyan ételek, italok, amelyeket érdemes kerülni. Ilyen a cukor, és jobban járunk, ha nem helyettesítjük édesítőkkel sem. A magas koffeinbevitel is negatív hatással van a szervezetre, de az alkoholt sem árt hanyagolni, ahogy a feldolgozott élelmiszereket sem, hiszen azok tele vannak zsírokkal, tartósítószerekkel, sóval, ízfokozókkal – írja a Daily Mail.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.