Pilát Gábor Tabuk nélkül a párkapcsolatról hazugság önámítás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Sokszor harcban állunk az ideákkal, az emberekkel, a világgal, de még gyakrabban kerülünk összetűzésbe saját magunkkal, ma lerombolva és feladva mindazt, amit tegnap hittel és szívvel megépítettünk. Nem csoda hát, hogy megrekedtünk.

Amíg az önámítással és a saját magunk felé való őszintétlenséggel csaljuk magunkat, addig szánalmasan szorult helyzetben vagyunk. A hazugság sosem válik igazsággá, legfeljebb hihetővé, akár magunknak mondjuk, akár másnak.

A mesebeli, nagyotmondásáról híres Münchausen báró a saját hajánál fogva húzta ki magát és lovát a mocsárból, amit te a valóságban is megtehetsz. Ehhez viszont meg kell tagadnod a saját egódat, mielőtt megtalálhatnád a valódi énedet.

Amíg az önámítással és a saját magunk felé való őszintétlenséggel csaljuk magunkat, addig szánalmasan szorult helyzetben vagyunk Forrás: Shutterstock

Az öntagadás nem lebecsülendő feladat, semmivel nem kisebb, mint az önmegvalósítás, kiváltképp akkor, amikor a hamis én – talán fájdalmasabb értelemben – valódibbnak tűnik. Az akkor is csupán az elme játéka veled. Amikor fáj a fejed, akkor is tisztában vagy azzal, hogy nem te vagy a fájdalom, így hát ebben az esetben is tartsd szem előtt, hogy te nem az elmédben élsz, és nem is vagy azonos vele.

Minthogy a börtönödet is te építetted meg a saját tervezésű alaprajz szerint, a kiutat is te tudod megtalálni.

A szabadság iránti komoly szándékod és az őszinteséged többet segít a magad megtalálásában, mint száz elmélet, mert az akaratod ténye vonzza a leginkább annak a tárgyát. De ahhoz nem vágynod, hanem tényleg akarnod kell.

Pilát Gábor: Kevés megszületni, élni kell!http://www.life.hu/intim/20190219-pilat-gabor-az-ebrenletrol-eletrol.htmlMinden, ami megszületik, az életre kel, legyen az egy gondolat vagy akár egy élőlény. IntimOrigoPilát Gábor: Több figyelemre, több szeretetre van szükséged?http://www.life.hu/intim/20190219-pilat-gabor-a-kapcsolatok-melysegerol-a-figyelem-fontossagarol.htmlSajnálkozunk magunkban és panaszkodunk a barátoknak, hogy nem becsülnek meg minket. Talán válaszreakcióként mi is egyre kevesebb figyelmet és egyre kevesebb szeretetet adunk ahelyett, hogy ott beszélnénk róla, ahol a probléma felmerült: otthon. IntimOrigoPilát Gábor: "A párkapcsolat elbutít?http://www.life.hu/intim/20190205-pilat-gabor-a-parkapcsolat-elkenyelmesedeserol.htmlÚgy a házasság, mint a párkapcsolat is, néha elbutító állapot. Miért? Mert belekényelmesedünk. Mert nincs egy veszélyre figyelmeztető, pirosan villogó lámpa üvöltő szirénakísérettel, hogy baj van. Hogy kiesett a kapcsolat a figyelem fókuszából. Hogy már nem teremtjük. Ilyenkor lenne jó egy arcunkba villanó transzparens, amelyen ez áll: „Ebben a világban nincs stagnálás! A dolgok épülnek vagy pusztulnak." IntimOrigoPilát Gábor: „Minden gyötrelmed egy korábbi ballépésed következménye”http://www.life.hu/intim/20190205-pilat-gabor-a-parkapcsolatokrol.htmlFurcsán vagyunk összerakva mi, emberek. Időnként az a személy is távoli emléknek tűnik, akivel tegnap jártál, időnként pedig a saját életedben a magad sérelmére elkövetett jogtalan behatolásnak éled meg a volt párkapcsolatodat, ami csak időben ért véget, térben azonban nem. IntimOrigoPilát Gábor: „Minden gyötrelmed egy korábbi ballépésed következménye”http://www.life.hu/intim/20190205-pilat-gabor-a-parkapcsolatokrol.htmlFurcsán vagyunk összerakva mi, emberek. Időnként az a személy is távoli emléknek tűnik, akivel tegnap jártál, időnként pedig a saját életedben a magad sérelmére elkövetett jogtalan behatolásnak éled meg a volt párkapcsolatodat, ami csak időben ért véget, térben azonban nem. IntimOrigoPilát Gábor: „Az énkép olyan, mint egy tudatmódosító szer, hallucinogén”http://www.life.hu/intim/20181219-pilat-gabor-az-enkeprol.htmlAbban a pillanatban, amikor feláldozod az énedet az énképed oltárán, csapdába kerülsz. IntimOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.