A meleg italok fogyasztása növelheti a rák kialakulásának kockázatát

Forrás: Thinkstock -
forró ital meleg tea rák
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Kiderült, hogy a forró tea vagy bármilyen nagyon meleg folyadék növeli a rák kialakulásának esélyét. 

Csaknem kétszeresére növeli a rák kialakulásának kockázatát a forró italok ivása – állítja egy új kutatás. Elsősorban a nyelőcsőre vannak káros hatással a nagyon meleg folyadékok.

Nem szabad forró teát inni – Képünk illusztráció Forrás: Thinkstock

Azok, akik nagyon kedvelik a meleg teát – 60 fokos vagy annál forróbb -– és naponta 700 ml-t, vagyis két nagy csészével fogyasztanak, még többet kockáztatnak: akár 90 százalékkal is magasabb a nyelőcsőrák kialakulásának esélye, szemben azokkal, akik hűvösebben szeretik az italaikat, vagy kevesebb folyadékot kortyolgatnak forrón. A tanulmányhoz 50 ezer embert vizsgáltak meg – írja a CNN.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a LIFE Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.