Müller Péter: Az egyiknek minden varázslat és csoda, a másiknak semmi sem az

bölcsesség csoda Müller Péter szépség
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy-egy mondat néha többet ér, mint száz könyv. Egy érzés- és gondolatmagocska megtermékenyít, a tiéd lesz, és segít élni. Jobban megismered önmagadat, a társadat – és talán az életedet is. Olvasd el a Life.hu-n, és hagyd magadban megérni. Heti útravaló – 386. rész.

Kétféle ember van – mondta Albert Einstein, a zseniális tudós. – Az egyiknek minden varázslat és a csoda, a másiknak semmi sem az! Ő az első fajtához tartozott. Én is így vagyok. Nem a haláltól félek, hanem attól, hogy csodátlanná válik az életem. Ha meghalok, nem baj. Csak ne veszítsem el a jókedvemet!... Vidáman szeretnék megérkezni az Isten elé!

Müller Péter: Az egyiknek minden varázslat és csoda, a másiknak semmi sem az optimista pesszimista Forrás: Shutterstock

Néked is ezt tanácsolom. Abban a pillanatban, amikor a szerelmedet megismered, már nem is csoda. És már nem is a szerelmed. Akkor kezded unni. Olyan lesz, mint egy kiolvasott könyv. Elvesztetted a csodát!... Ilyen az öregedés is... Az ember elveszti a csodát!... Nem szabad!... Élni: csoda!... És teli van titokkal!... Semmi sem olyan, amilyennek gondolod!... Mert varázsvilágban élsz. S ha meghalsz is, varázsvilágba jutsz!





Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.