Bob és Carol és Ted és Alice nyitott házasság film párkapcsolat párcsere Paul Mazursky monogámia
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Mi mutathatná be jobban a szexuális forradalom kiteljesedését, azaz a nyitott házasságot egy olyan filmnél, ami egyszerre vígjáték és romantikus dráma? Paul Mazursky első rendezése, a Bob és Carol és Ted és Alice épp 50 éve került bemutatásra. A hatvanas évek Amerikájába nyerhetünk bepillantást, a hűség és csalárdság szoros párkapcsolatán keresztül.

A hippi nemzedék megteremtette és élvezte a szabados szexualitást, ám miként hatott és hat a mai napig a szilárdnak vélt házasságokra? Ezt az igen érdekes kérdéskört járja be Mazursky filmje. Az etikus nem monogám párkapcsolat egyik formája a nyitott házasság, ám ennek keretei, kimondott és kimondatlan mozzanatai nagyon könnyen jelenthetik egy házasság végét. Ugyanakkor a megtapasztalás közelebb is hozhatja a házasfeleket egymáshoz.

A film jóval több kérdést vet fel, mint amennyit igyekszik megválaszolni, mégis örökérvényűnek tekinthető, hiszen a szexualitás és a monogámia kapcsolata emberenként és életkoronként változhat.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.