Ezekre a testrészekre már nem lenne szükségünk

Forrás: BSIP/BUSSY/LEHEUTRE / BSIP/Bussy/Leheutre -
vakbél használat testrészek
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Volt idő, amikor minden testrészünknek, izmunknak megvolt a maga funkciója, és persze megvan ma is, más kérdés, hogy már nincs rá szükségünk. Ezek testünknek azon részei, amelyekről észre sem vennénk, ha eltűnnének.

Vakbél

A vakbél már hosszú ideje nem része az emésztőrendszernek, ez talán a legismertebb feleslegessé vált szerv.

A vakbél már nem hasznos Forrás: BSIP/BUSSY/LEHEUTRE / BSIP/Bussy/Leheutre

Hosszú tenyérizom

Ennek az izomnak akkor volt főszerepe, amikor még fára másztunk, és négykézláb jártunk. Ma már ezek kevésbé fontosak, az emberek 10 százalékának nincs is, de ugyanúgy teljes körű életet élnek – írja a Nuus.

Szőrmerevítő izom

Az őseink természetesen sokkal szőrösebbek voltak, számukra szigetelés szempontjából fontos volt, hogy felálljon a szőr a hátukon, de nálunk ennek már nincs jelentősége.

Az embriók farka

A farok a terhesség ötödik és nyolcadik hete között kinő, már szerencsére – többnyire – e nélkül születünk. Egyértelmű, hogy már nincs rá szükségünk.

Fülmozgató izom

Az állatokkal ellentétben nekünk már nincs szükségünk arra, hogy a fülünket mozgassuk a különböző hangok irányába, ezért ezeknek az izmoknak sem vesszük hasznát.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.