Wichmann Tamás sportoló vallomása: „A gyógyulásom esélye nulla”

Forrás: Erdős Géza -
Wichmann Tamás rák (betegség) kajak-kenu
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A kajak-kenu sportág kiemelkedő képviselője, a kilencszeres világ-, háromszoros Európa-bajnok, olimpiai ezüst- és bronzérmes Wichmann Tamás a gyilkos kór elleni harcáról beszélt. Elmondta, tudja, nem fog meggyógyulni, az orvosok csak az életminőségén tudnak javítani. 

"Csodák léteznek, de nem az esetemben, a gyógyulásom esélye nulla. Bármennyire is szeretném, nem tudnak meggyógyítani, csupán az életminőségemen lehet javítani. Amit lehet, megteszek. Nagyon sok gyógyszert szedek. Amikor szükséges, vizsgálatra is megyek" – nyilatkozta a Blikknek Wichmann, akit családtagjai, barátai, versenyzőtársai, és az egykori tanítványai is segítik, amiben csak lehet.

"Rengeteg szeretetet kapok, ami nagyon jólesik. Elmondani sem tudom, hogy ebben a nehéz helyzetben ez milyen sokat jelent" – fogalmazott.

Forrás: Erdős Géza

A sportolónál 2017-ben diagnosztizáltak rákot: gyomorfájással ment orvoshoz, később kiderült, a daganat áttéteket képzett.

„Mindent elkövettek, mindenben segítették a terápiám sikerét, bár az egyre szaporodó rák jelentős előnyhöz jutott. És nem érte be a vastagbéllel, ráment a májra, tüdőre. Ezeket 2017 őszére diagnosztizálták" – mondta Wichmann Tamás akkoriban.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.