Ezek az otthoni karantén higiéniás szabályai: az apróságokra is figyelni kell

Forrás: Shutterstock -
COVID-19 Operatív Törzs otthoni karantén koronavírus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az Operatív Törzs a vasárnapi tájékoztatóján többek között ismét felhívta a figyelmet az otthoni karantén higiéniás szabályaira. 

Az otthoni karantén azt jelenti, hogy az illető nem megy sehova. Bármilyen kontaktus fertőzési veszélyt jelent. Ha nem egyedül él, különítse el magát, amennyire lehetséges. Igyekezzen külön WC-t, fürdőszobát használni. Ha erre nincs lehetőség, akkor gyakran kell takarítani és fertőtleníteni a lakásban. 50-60 fokon már elpusztul a vírus és nagyon érzékeny a fertőtlenítő, klóros szerekre. Ha ez nincs, akkor virucid hatású szereket alkalmazzunk. A beteg által használt eszközöket más ne használja, ezeket mossuk külön legalább 50 fokon. A beteg a saját eszközeit tartsa külön. Konyharuhát ne, hanem papírtörlőt használjunk. Mindenképp papírzsebkendőt használjunk, majd rögtön dobjuk ki - hangsúlyozták.

Forrás: Shutterstock

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.