Müller Péter: Óvakodjunk azoktól akik nem tudnak sírni

Forrás: Shutterstock -
bölcsesség elfojtás mélység erő lélek érzelem Müller Péter sírás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy-egy mondat néha többet ér, mint száz könyv. Egy érzés- és gondolatmagocska megtermékenyít, a tiéd lesz, és segít élni. Jobban megismered önmagadat, a társadat – és talán az életedet is. Olvasd el a Life.hu-n, és hagyd magadban megérni. Heti útravaló – 434. rész.
Óvakodjunk azoktól akik nem tudnak sírni Forrás: Shutterstock

Minden esetben a szívből indul, amikor túlcsordulnak az érzelmeink. A csúcsponton sírunk. Manapság nem szabad sírni, el kell nyomni, el kell fojtani. A példakép az erős férfi, az okos, küzdő, racionális ember, aki nem mutatja ki érzéseit, vagyis elnyomja. Ezért is magasabb a nők átlagéletkora, mert számukra nem szégyen a könny, szabad kimutatni, amit érez, még ha nem is tanácsos. Én óvakodok azoktól, akik nem tudnak sírni. Akik túl okosak, s nem tudják, hogy a szívük bölcsebb, mint a fejük. Eszményük a robot, melynek nincsenek szívélményei. Vagyis a teljes lelketlenség! Sírjál, sírjál, sírjál! Engedd, hogy könnybe lábadjanak a szemeid, mert akkor éled meg a „nagyon" élményét.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.