Mit tehet a nő, ha nem kívánja a párját, mert pár kilót felszedett?

Forrás: Shutterstock -
párkapcsolat szex elhízás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Mit tegyünk akkor, ha a párunk teste az évek során jócskán megváltozott, és már nem kívánjuk úgy, mint régen? Ráadásul nem könnyű a helyzet, ha ő nem is akar változtatni ezen az állapoton.

Gyakran megesik, hogy a szülés után a nőknek nehéz visszanyerniük a régi formájukat, na de mi van akkor, ha az egykor izmos testű férfiból lesz mackós alkat, és a feleség bizony már nem kívánja az „aputestet"?
Az a 42 éves nő is így járt, akinek a férje jó pár kilót felszedett az évek során. A feleség szégyellte, hogy nem tudja elfogadni párja új külsejét, de egyszerűen már nem kívánta szexuálisan. Amikor összejöttek kisportolt testalkata volt a szerelmének, most viszont jelentős túlsúlytól szenved, és ennek a féktelen evés az oka. Hiába próbált finoman szólni neki, hogy figyeljen oda kicsit, hiszen neki is sikerült a szülés után szépen lefogynia, a férfi megígérte ugyan, de láthatóan nem tartotta be.
Az elhízása pedig kihat a szexuális életükre is, hiszen aktus közben izzad, szuszog, és nem bírja a tempót.

Amikor összejöttek kisportolt testalkata volt a szerelmének, most viszont jelentős túlsúlytól szenved (Illusztráció) Forrás: Shutterstock

Mit tehet ilyenkor egy nő? A szexológus szerint keresni kell egy közös aktív programot, például, úszás, túrázás, biciklizés. De lehet akár közös konditerembe járás is. Fontos, hogy mindketten élvezzék a tevékenységet, és közben égjen a zsír.
Ezen kívül hasznos tipp, hogy fogyókúrás ételek kerüljenek minden nap az asztalra. Ez nem feltétlen jelenti azt, hogy salátával kell etetni a férfit, hiszen ettől valószínűleg nem lesz túl boldog. De sok alapanyagot ki lehet cserélni egészségesebbre, és rengeteg recept található az interneten tápláló, de kalóriaszegény étrendhez.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.