Papírvékonyak a csontjai, már négyszázszor eltörtek élete során - Videó

betegség csonttörés kerekesszék
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Karen Diaz az osteogenesis imperfecta nevű betegségben szenved, ami azt jelenti, hogy szinte papírvékonyak a csontjai, és nagyon könnyen eltörnek. Élete során már nagyjából négyszázszor átesett rajta.

A most 24 éves fiatal lány egy olyan genetikai betegséggel született, amely miatt nem fejlődtek ki a csontjai rendesen, ezért borzasztóan könnyen eltörnek. Olyannyira, hogy Karen nem is állhat rá a lábára, kerekesszékkel közlekedik, viszont a lépcsőkön fel tud menni egyedül.

A lánynak számtalanszor tört el a csontja így is. Gyerekkorában sokszor megműtötték, hogy a végtagjaihoz rudakat erősítsenek, hogy így pótolják a csontokat. Rengeteg heg borította emiatt a testét, amit sokáig szégyellt, ám mára megtanult vele együtt élni, és elfogadta magát.

Karen egy időben túlsúllyal is küzdött, mivel sportolásra esélye sem volt, nem volt könnyű megszabadulnia a plusz kilóktól, de hihetetlen akaraterővel sikerült.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.