Müller Péter: A boldogsághoz bölcsesség is kell

Forrás: Shutterstock -
boldogság bölcsesség lélek Müller Péter hangolódás derűlátás magazin
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy-egy mondat néha többet ér, mint száz könyv. Egy érzés- és gondolatmagocska megtermékenyít, a tiéd lesz, és segít élni. Jobban megismered önmagadat, a társadat – és talán az életedet is. Olvasd el a Life.hu-n, és hagyd magadban megérni. Heti útravaló – 446. rész.
A boldogsághoz bölcsesség is kell Forrás: Shutterstock

Van egy bölcs magyar szavunk, amelyben a Hang igen fontos, a Hangolás. Vagyis ha zenélünk, hangolnunk kell, ráállni a megfelelő rezgés számra, a harmóniára. Meg lehet csinálni. Megfelelően feszíteni kell a húrokat hozzá, de a lélek hangolása sokkal nehezebb. A lehangolt lélek nem tud magával mit kezdeni, nem tudja magát fölhangolni. Az ital, a füst, a füstölők, az extatikus szerek ősidők óta ezt a felhangolást szolgálják. „Az ördög menekül a tömjénfüsttől" – mondja a régi-régi tapasztalat, s ebbe nyilván pszichoszomatikus igazág is van. A derű isteni létállapot. De megteremteni csak a bölcsek tudják.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.