Müller Péter: Akit igazán szeretünk, annak a hibáit is szeretnünk kell

Forrás: Shutterstock -
bölcsesség hibák társ gyengeség félelem Müller Péter szeretet magazin elfogadás megbocsátás heti útravaló
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy-egy mondat néha többet ér, mint száz könyv. Egy érzés- és gondolatmagocska megtermékenyít, a tiéd lesz, és segít élni. Jobban megismered önmagadat, a társadat – és talán az életedet is. Olvasd el a Life.hu-n, és hagyd magadban megérni. Heti útravaló – 452. rész.
Akit igazán szeretünk, annak a hibáit is szeretnünk kell Forrás: Shutterstock

Adj Istenem egy embert, legalább egyetlen embert, akinek lelkem titkos kódjait ki merem adni. Adj egy embert, aki valóban szeret!
Mindenki ezt kéri. Egyetlen embert, akivel nem élek önvédelemben, akit beengedek magamba: „Ilyen vagyok, igen, minden jóval, rosszal, gyengeségemmel, hazugságommal, félelmemmel, zűrömmel és hitványságommal együtt!" Az igazi társunk előtt nincsenek titkaink, mert beengedjük magunkba, és ő is minket. Nem kényszerülök folytonos önvédelemre, mert valóban szeret, és én is őt.
Szeretni igazán ugyanis csak akkor szeretünk valakit, ha a hibáival együtt szeretjük.
Mindent elnézünk, mindent megbocsátunk – mert valóban szeretjük egymást.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.