Ezeknek az ételeknek az elhagyásával csökkentheted a rák kialakulásának kockázatát

onkológus kialakulás kockázat élelmiszerek rák
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A rákos megbetegedések kialakulásának számos oka lehet, kutatások szerint közel 20%-uk a helytelen táplálkozás, a mozgásszegény életmód, a súlygyarapodás és az alkoholfogyasztás következménye.

Ha szeretnénk egészségesen, betegségek nélkül élni, fontos, hogy odafigyeljünk arra, hogy mit eszünk, hogy mennyi folyadékot fogyasztunk, hogy rendszeresen mozogjunk és hogy kerüljük a káros szenvedélyeket. Ha mértéket tartunk és vigyázunk a testünkre, bármilyen betegség, a rák kialakulásának kockázata is csökkenthető.

Az egészséges életmód segít a szervezetnek a betegségek leküzdésében Forrás: Shutterstock

Íme, egy onkológusok által összeállított lista, amelyen azok az élelmiszerek szerepelnek, amelyek növelik a rák kialakulásának kockázatát, érdemes ezeket elhagyni az étrendből és helyettük más alternatívát beépíteni az étkezésbe.

1. Mesterséges cukros ételek

A mesterséges cukrokat, fruktóz-édesítőszereket tartalmazó ételek számos problémát idézhetnek elő a szervezetben. Az ilyen típusú ételek növelik az inzulin szintjét és fokozzák a ráksejtek növekedését. Ezek helyett fogyassz inkább mézet vagy steviát.

2. Vörös húsok és különféle húskészítmények

A különféle húskészítmények, feldolgozott húsok, mint például a kolbász, a szalonna vagy a sonka magas só és tartósítószer tartalma miatt rendkívül károsak. Kutatók szerint, ha ezekből az ételekből sokat fogyasztunk, növeljük a vastagbélrák kialakulásának esélyét.

3. Hidrogénezett olajok

A transzzsírok is növelik a különféle rákos megbetegedések (mell, prosztat, vastagbél) kialakulását. Helyette fogyasszunk extra szűz olivaolajat vagy kókuszolajat.

4. Patogatott kukorica

A mikrohullámú sütőben elkészített pattogatott kukorica tasakok mérgező vegyületet tartalmaznak, amely perfluoroktánsav néven vált ismertté. Erről a vegyületről pedig megállapították, hogy növeli a vese- és a hólyagrák kockázatát, illetve a nőkben csökkenti a termékenységet.

5. Burgonyaszirom

A brugonya chipset nagyon magas hőmérsékleten állítják elő, ami egy rákkeltő anyag, az akrilamid kialakulását segíti elő.

Forrás: nyugdíjasok.hu

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a LIFE Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.