A Família Kft. egykori gyerekszínészének kálváriája: 2 évig harcolt kisfia egészségéért

Forrás: Família Kft. -
betegség Spáh Dávid Família Kft. gyerek
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Spáh Dávid családi drámája tragédiával is végződhetett volna: ő és felesége egy súlyos diagnózissal szembesültek harmadik gyermekük születésekor.
Spáh Dávid és Károly: a magyar televíziózás egyik legismertebb ikerpárja Forrás: Família Kft.

"A várandósság 30. hetében kacarászva mentünk egy ultrahangvizsgálatra, amelyet másik két gyerekünk érkezésekor is megejtettünk, de nagy csönd lett a rendelőben. A szakember agykamratágulatot fedezett fel, ami olyan betegségekkel hozható összefüggésbe, mint az agyvérzés, daganat, vagy az úgynevezett vízfejűség. Van, hogy ez a „buborék" szinte föleszi az agyat, és nem marad más, csak vízkamra. (...) Huszonhét orvoshoz mentünk el, negyvenhét genetikussal beszéltünk, gyakorlatilag az összes elérhető szakértővel konzultáltunk. Volt, aki azt mondta, Zsigmondnak agyműtétre lesz szüksége, egy söntöt kell majd beültetni, ami a túltermelődő agyvizet a gyomrába vezeti. Olyan szakember is vizsgálta, aki megnyugtatott: „Rossz helyen mérték az értéket. Menjenek haza, és felejtsék el az egészet. Végletekben őrlődtünk, és vártuk, hogy megszülessen a gyerek"

Zsigmond 42 hétre született.

Spáh Dávid ad interjút Apats Gábornak 2016 augusztus 23-án Fotó: Szabó Gábor - Origo

"Félő volt, hogy eltörik a karja, és már kezdett gyengülni a szívhangja, ezért császármetszéssel hozták a világra, bár a feleségem ezt szerette volna elkerülni. Zsigmond mérhetetlen dühvel ordított, és arra gondoltam, aki így tud ordítani és ilyen koordináltan rúgkapál, azzal nagy baj nem lesz, de állandóan vizslattuk. Mindenben azt láttuk, ilyen vagy olyan baja lesz. Aztán evés közben furcsa, köhögő hangokat hallatott, és elkezdett brutálisan fogyni. Szondázták és röntgenezték, még altatásban is diagnosztizálták. Kiderült, egy hónapig semmit sem evett, mert nem ment le a torkán rendesen az anyatej, végül tápszerrel tudtuk élelmezni. Lelassult a fejlődése, de behozta a lemaradást. Végül tavaly állapították meg végre, hogy teljesen egészséges" – mondta a most már nyugodt és maradéktalanul boldog édesapa.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.