Kiderült, hogy a medúza még a halnál is jobb tengeri fehérjeforrás

tengeri hal fehérje medúza hal egészség
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A Queenslandi Egyetem egyik kutatása rávilágított, hogy a medúzák a halak optimális alternatív fehérjeforrásai lehetnek, ami fenntarthatóság szempontjából nagyon fontos fegyvertény.

Az ausztráliai Queenslandi Egyetem tudósai szerint a globális lakosság étrendjében tanácsos lenne nagyobb szerepet szánni a medúzának. Ez azért lenne fontos, mert a veszélyeztetett halfajok 96 százalékára a túlhalászás is fenyegetést jelent, és ha továbbra is szeretnénk tengeri eredetű állati fehérjét fogyasztani, fenntarthatóbb források felé kell fordulnunk

-írja a Store Insider cikke alapján az Origo.

Lisa Gershwin tengerbiológus szerint a medúzák életciklusa olyan, hogy minél többet fognak ki belőlük, annál intenzívebb az újratermelődésük, ezért „megújuló" táplálékforrásnak tekinthetők.

Emellett fontos tudni, hogy a medúzák húsa rendkívül egészséges, és roppant kevés kalóriát tartalmaz: egy 75 grammos adag mindössze 36 kalória van.

Forrás: Origo
Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a LIFE Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.