Eltört az állkapcsa és több foga is kitört a kerékpározás közben balesetet szenvedő Fernando Alonsonak

Fernando Alonso műtét Forma-1 Baleset
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Korábban mi is megírtuk, hogy kerékpározás közben szenvedett közúti balesetet Svájcban csütörtökön a kétszeres Forma-1-es világbajnok Fernando Alonso. Súlyos arcsérülésekkel kkerült kórházba, ahol meg kellett műteni.

Kerékpározás közben érte a baleset a kétszeres Forma–1-es világbajnokot, Fernando Alonsot. A pilóta, aki az idei szeontól tér vissza a Forma-1-be, svájci otthona közelében edzett két keréken, amikor eddig ismeretlen okokból, egy mellette elhaladó autónak csapódott.

Forrás: XPB / James Moy Photography Ltd.

Alonsot a balesetet követően azonnal kórházba szállították, ahol kiderült, hogy eltört az állkapcsa és kitört néhány foga. Pénteken átszállították egy berni klinikára, ahol megműtötték az állkapcsát és implantátumokkal pótolták a fogait - olvasható a CNN oldalán.

"A tegnapi kerékpáros-balesetét követően Fernandót megfigyelés alatt bent tartották a kórházban. Az orvosok a felső állkapcsán törést diagnosztizáltak, majd sikeres korrekciós operációt hajtottak végre. A spanyol pilóta további negyvennyolc órán át megfigyelés alatt marad a kórházban.

Néhány nap teljes pihenés után folytathatja az edzéseket. Arra számítunk, hogy teljes mértékben képes lesz felkészülni a szezonra" - olvasható Alonso F1-es csapatának, az Alpine-nak a közleményében.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.