Ezért nem kaphatjuk vissza már soha a koronavírus előtti életünket

Fotó: Csudai Sándor - Origo -
védőoltás COVID-19 nyájimmunitás koronavírus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Bedros J. Róbert országos kórházfőparancsnok-helyettes nyilatkozott arról, ki lehet-e teljesen pusztítani a koronavírust illetve milyen lesz az életünk a járvány csillapodása után.

Bedros J. Róbert, a Szent Imre Egyetemi Oktatókórház főigazgatója, országos kórházfőparancsnok-helyettes nyilatkozata szerint még nem lehet megjósolni, mikor leszünk túl a koronavírus-járvány harmadik hullámán. Az, hogy lesz-e negyedik hullám, leginkább az oltási program sikeres végrehajtásán és a már jól ismert szabályok betartásán múlik - írja a HáziPatika.com.

Bedros J. Róbert szerint azonban a régi életünket már sosem kaphatjuk vissza, mivel a vírus sosem fog teljesen eltűnni, Hiába alakul ki nálunk a nyájimmunitás, lesznek olyan területek a világon, ahol továbbra is szabadon teljedhet a vírus.

vírus, koronavírus, járvány, maszk, arcmaszk, védőmaszk, tavasz, március, Budapest, idős, idős ember, idős emberek, nyugdíjas, bevásárlás, virág, 2021.03.31. Fotó: Csudai Sándor - Origo

Mivel a vírus rohamosan mutálódik, így sajnos teljesen lehetetlen teljesen kipusztítani. Emiatt a jövőben is szükség lesz azokra az intézkedésekre, melyek megvédenek bennünket egy újabb világjárványtól. A járványkórházakat például a "békeidőkben" is működtetni kell, hogy szükség esetén azonnal bevethetők legyenek.

A kórházfőparancsnok-helyettes szerint az oltásellenesség legfőbb oka az önvédelmi mechanizmus, a félelem ugyanis sokaknál tagadást vált ki, ők a probléma elbagatellizálásával védekeznek a nyomasztó valósággal és a szorongással szemben.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.