Komolyan megsérült a magyar válogatott kézis, veszélyben az olimpia?

Forrás: MTI/Kovács Tamás -
sérülés Kovacsics Anikó olimpia kézilabda
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Vállsérülést szerzett egy meccsen Kovacsics Anikó a magyar női kézilabda-válogatott és a Ferencváros csapatkapitánya, így egy időre fel kell hagynia a játékkal. Bízik benne, hogy az olimpiára azért kimehet.

Komolyan megsérült Kovacsics Anikó szerdán az Alba Fehérvár KC elleni győztes bajnoki mérkőzésen. A huszadik percben könnyes szemmel jött le a pályáról, majd felkötött karral nézte a mérkőzést a kispadról.

"Kovacsics Anikó elülső, alsó vállficamot szenvedett, amit a helyszínen helyre raktunk. Az este elvégzett MR-vizsgálat az ízületben részleges porc- és szalagsérülést mutatott. Műtétre jelenleg nincs szükség, konzervatív kezelés után - várhatóan - két hónap múlva tud teljes értékű edzésmunkát végezni" - mondta Pavlik Attila csapatorvos.

Kovacsics Anikó reméli, hogy részt vehet az olimpián. Forrás: MTI/Kovács Tamás

A sportolónak két hétig pihentetnie kell a vállát, majd gyógytorna vár rá.
"Korábban is volt már gond a vállammal, de ilyen, hogy kificamodott volna, még nem történt, és bár a fájdalom a meccs hevében nem volt olyan nagy, sokkoló érzés volt, hogy a vállam nincs a helyén" – mondta Kovacsics Anikó.

A kézilabdázó mindent megtesz azért, hogy az idei nyári olimpiát ne kelljen kihagynia – írta az MTI.
"Az a cél lebeg a szemem előtt, hogy a felkészülés kezdetére rendben legyek"

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.