szemideghártya-daganat Pintér László betegség kisfiú daganat mentőápoló
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Nyolc éves kisfiáért küzd Pintér László, a 19 éve mentőápolóként dolgozó édesapa.

A kis Zalán negyedik gyerekként érkezett Pintér László családjába. A kisfiú mindössze 2.5 hónapos volt, amikor kiderült, hogy kétoldali rosszindulatú szemideghártya-daganatban szenved.

Daganatos kisfia megmentéséért küzd a magyar mentőápoló (Illusztráció) Forrás: Shutterstock

"Némi túlzással én már tényleg mindent láttam. Akasztott, vízbefúlt, összeégett embereket egyaránt. Kísértem kismamát, hogy életet adjon gyermekének és olyan is volt, aki engem látott utoljára életében. A célom mindig egy volt: segíteni másokon. Most mégis tehetetlen vagyok, pont, amikor a saját gyermekemről van szó. Zalánt jelenleg Svájcban kezelik, Az egyetlen hely ahol esélye van meggyógyulni. Ez egy nagyon költséges dolog. Önerőből már nem bírtuk, ezért egy alapítványt hoztuk létre, ahova a jó szándékú embereknek hála szép számmal érkeznek is a felajánlások. A végösszegtől azonban még így is távol vagyunk, 12 millió forint hiányzik a teljes kezelés kifizetéséhez- mesélte lapunknak az édesapa, aki két gyermekével itthon maradt, a felnőtt nagyfiúk (ő a tolmács és az édesanya támasza a embert próbáló pillanatokban) és Zalán pedig az anyukával Svájcban van."

- mesélte a Blikknek mentőtisztként dolgozó Pintér László.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.