Meglepő eredmények láttak napvilágot a D-vitamin és COVID-19 kapcsolatáról

Forrás: Shutterstock -
D-vitamin COVID-19 koronavírus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A koronavírus-járvány kezdete óta lehetett arról olvasni, hogy a fertőzöttek közül azok, akik súlyosabban megbetegedtek D-vitamin hiánnyal küzdöttek. Felmerült a kérdés, hogy a D-vitamin-hiány és a súlyos lefolyású COVID-19 betegség között van-e ok-okozati összefüggés, továbbá a D-vitamin pótlás javítja-e a COVID-19 lefolyását. 

Egy nemrégiben megjelent tanulmány eredményei szerint a D-vitamin-hiány és a COVID-19 betegség sok közös kockázati tényezővel rendelkezik, ezért nehéz megállapítani, hogy önmagában a D-vitamin hiány rizikófaktornak tekinthető-e a súlyos lefolyású COVID-19 betegség szempontjából - olvasható a www.cochranelibrary.com nyomán a Reblog bejegyzésében.

Forrás: Shutterstock

Akár összefügg, akár nem a D-vitaminszint a koronavírusfertőzéssel, mindenképpen fontos, hogy folyamatosan pótoljuk. Jótékony hatásairól ITT írtunk.

Tünetkereső

Nézd meg, milyen betegségre utalhatnak a tüneteid! Az alkalmazás segítségével megtudhatod, hogy milyen egészségügyi problémára utalhatnak a panaszaid. A tünetkereső eléréséhez kattints IDE!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.