Koffeinfüggők figyelem! Ilyen súlyos károkat okozhat a szervezetben a kávé

Forrás: Shutterstock -
egészség fogyasztás káros kávé
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az emberek többsége kávéfüggő, el sem tudják képzelni a reggelüket a fekete nedü nélkül. Most azonban lerántjuk a leplet arról, hogy milyen súlyos károkat is okoz a szervezetben a sokak által kedvelt koffeines ital.

Egy részletes vizsgálatból kiderült, hogy milyen hatással van valójában az egészségre a kávé.

A tanulmány során 18 ezer 37-73 év közötti embert vizsgáltak meg, amely alapján megdöbbentő eredmény született: hogy ha napi több mint hat kávét is elfogyaszt valaki, az akár 53 százalékkal is növelheti a sztrók és a demencia kialakulásának esélyét.

Súlyos hatással lehet a kávé az emberi szervezetre (A kép illusztráció) Forrás: Shutterstock

A vizsgálat kimutatta, hogy minél több kávét iszunk, arányaiban jobban zsugorodik az agyunk, amelyek a fentebb említett betegségek kialakulásához vezet.

Kávé fogyasztása előtt mindig érdemes átgondolni, hogy valóban szükségünk van-e rá. Naponta egy-két adag nem okozhat gondot, viszont az egészségünk megőrzése érdekében a vízfogyasztásra fokozottan érdemes odafigyelni - írja a Medical Xpress.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.