Bizarr kisbaba született: bal fenekéből egy 12 cm-es valódi emberi farok állt ki - Fotó

Forrás: Shutterstock -
fotó műtét kisbaba csecsemő farok születési rendellenesség
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Bizarr baba született Brazíliában, akinek 12 cm-es valódi emberi farok állt ki a bal fenekéből, egy 4 cm széles golyóval a végén. 

Bizarr baba született Brazíliában: bal fenekéből egy 12 cm-es valódi emberi farok állt ki, egy 4 cm széles golyóval a végén. A brazil orvosok megerősítették, hogy a farok nem tartalmazott porcot vagy csontot, így igazi emberi faroknak minősült, ami egyike annak a 40-nek, amit valaha dokumentáltak - írja a Daily Star.

A gyermek 35 hetesen, koraszülöttként jött a világra, de komolyabb szövődmények nélkül (a farok kivételével). A szülés előtti vizsgálatok nem mutatták a farkát, de szerencsére az ultrahangos vizsgálat megerősítette, hogy nem kapcsolódik a gyermek idegrendszeréhez, így lehetővé tette a sebészek számára, hogy eltávolítsák. A feldarabolás utáni farok elemzése feltárta, hogy a labda zsírból és embrionális kötőszövetből állt, míg maga a farok csak csont nélküli szövet.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.