PMS női és férfiszemmel: hogyan lehet kezelni, ha egy nő hisztis házisárkánnyá változik

Forrás: Shutterstock -
PMS premenstruációs szindróma hiszti menstruáció házisárkány premenstruációs tünetek premens2021
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A PMS a premenstruális szindróma rövidítése. Azon tünetek összességét nevezik így, amelyek a menstruációt megelőző 7-10 napban megkeserítik az életünket, és sok esetben a környezetünkét is. Bea és Péter évek óta egy párt alkotnak, de a PMS újra és újra próbára teszi a párkapcsolatukat.

Bea 35 éves és a menstruációs időszak közeledtének már a gondolatától rosszul van. Napokkal előtte szól Péternek, hogy ne érje meglepetésként, ha megint átváltozik házisárkánnyá. Egy éve majdnem a kapcsolatuk is ráment erre a feszült időszakra és Bea nem szeretné újra elkövetni ezt a hibát.

A munkahelyemen még vissza tudom fogni magam, de otthon már nem megy és kitör belőlem a feszültség. Ilyenkor egyszerűen semmi sem jó: ha Péter kedves, az a baj, ha elkerül, rögtön meggyanúsítom, hogy már nem szeret.

"Ahogy közeledik a menstruációm, kezdem elveszíteni a kontrollt önmagam felett." - Illusztráció Forrás: Shutterstock

Nem ezek a kedvenc napjaim, az biztos" – folytatta Péter. „

Sokszor igazságtalannak élem meg ezt a bánásmódot. Tudom, hogy ilyenkor a hormonok dolgoznak benne és alapjában véve nem tehet róla, mégis rosszul esik, hogy rajtam éli ki, amikor rossz napja van.

Bea ugyanis sokszor nemcsak szimplán ideges, hanem a depresszió is rátör. Ilyenkor legszívesebben bevonulna egy sötét szobába és arra vágyik, bárcsak ne szólna hozzá senki. Olyankor úgy érzi, az egész élete egy katasztrófa, kilátástalan és üres. Hiába van ott vele Péter, ő mégis egyedül érzi magát a nagyvilágban és sokszor még élni sincs kedve. Aztán ahogy jött, úgy megy is ez a világvége-hangulat, de Pétert mindig megviseli, mert ilyenkor nagyon nehéz mit kezdeni Beával. Ráadásul ebben az időszakban falásrohamokkal is küzd, összeeszik mindent, amit a hűtőben talál, utána meg bűntudata van és emiatt csak még hisztisebb lesz. Olyan is előfordult, hogy Pétert hibáztatta azért, amiért nem dugta el a csokit előle, ez pedig már a férfinál is kiverte a biztosítékot.

Bea a PMS alatt falásrohamokkal is küzd, összeeszik mindent, amit a hűtőben talál - Illusztráció Forrás: Shutterstock

Tudom, szívem, igazad van" – mondja kedvesen Bea. – „

Mivel nem akartam, hogy a kapcsolatunk rámenjen, utánajártam és rátaláltam a barátcserjekivonat-tartalmú gyógyszerre, ami enyhítette a tüneteket, már pár ciklus után. Azóta kevesebbet veszekszünk és én is kiegyensúlyozottabb vagyok.

nagyon boldog, hogy megtalálta erre a kényes helyzetre a megoldást.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.