A karácsonyi időszakban sem pihen az omikron variáns: Ez a két új tünet utalhat rá

Forrás: AFP -
omikron variáns tünet étvágytalanság koronavírus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A korábbi mellékhatások mellé az omikron variáns legújabb tünetei közé sorolható az étvágytalanság és a tompaság a brit kutatók szerint. 

A koronavírus omikron variánsának legismertebb mellékhatásai közé tartozik az orrdugulás, a torokkaparás, a nyak körüli izmok fájdalma, sőt a felborult bélműködés is, azonban a tüdőt kevésbé károsítja, mint a korábbi változatok.

A karácsonyi időszakban sem pihen az omikron variáns: Ez a két új tünet utalhat rá Forrás: AFP

Az már a korábbi variánsok esetében is megfigyelhető volt, hogy a vírus ízlelés és szaglásvesztést okoz. A korábbi mellékhatások mellé az omikron legújabb tünetei közé sorolható az étvágytalanság és a tompaság a brit kutatók szerint. A karácsonyi időszakban egyébként is érezhetjük az imént említett tüneteket az ünnepi menük és a finom bejglik, zserbók elfogyasztása után, azonban nem árt odafigyelni és gyanakodni, ha ezek a panaszok jelentkeznek- írja a Blikk.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.