Izrael felvette a harcot a coviddal: a világon elsőként vezetik be a koronavírus elleni negyedik oltást

Forrás: AFP/Daniel Mihailescu -
covid oltás Izrael negyedik oltás koronavírus koronavírus elleni vakcina
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Izrael a világon elsőként vezeti be a negyedik oltást: ők kaphatják meg először az országban.

A 60 év felettiek, a legyengített immunrendszer miatt kevésbé védettek és az egészségügyi dolgozók kaphatják meg először a Pfizer-BioNTech negyedik adagját, legkorábban négy hónappal a harmadik oltás után

- jelentette be Naftali Bennett kormányfő, aki az intézkeést a koronavírus omikron variánsának gyors globális terjedésével indokolta.

"Izrael polgárai a világon elsőként kapták meg a harmadik adag Covid-19 oltást, és továbbra is úttörő szerepet töltünk be a negyedik adaggal is"

- büszkélkedett a CNN-nek a kormányfő.

Izrael a negyedik oltásra készül. Forrás: AFP/Daniel Mihailescu

"Nehéz volt a döntést meghozni, mert nincsenek pontos adatok a védettség szintjéről" - nyilatkozott a hírtelevíziónak Galia Rahav orvos, a járványügyi törzs tagja, ám úgy vélte, enélkül is érdemes inkább minél előbb lépni, mert a kivárás után már késő lehet - idézte az MTI a szakembert.

Az átoltottság viszont már nem kiugró: legalább egy oltása a lakosság 70 százalékának, kettő oltása 64 százalékának van. A lakosság fele már a harmadik oltását is megkapta a 9,2 millió lakosú, Magyarország területének negyedével azonos országban, ahol már zajlik az 5 és 11 év közötti gyerekek oltása is.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.