Szívátültetése után sem állna le a sporttal Fazekas Róbert

Forrás: MTI/EPA/Kay Nietfeld -
Fazekas Róbert diszkoszvetés szívátültetés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Fazekas Róbert, a 46 éves Eb-győztes világbajnoki ezüstérmes diszkoszvető múlt csütörtökön kapott új szívet. Az ünnepeket a szívklinikán tölti. A sportoló egy ideje tudta, hogy baj van: mostanáig kellett várnia a donorra. 

"Robitól tudtam, hogy szívbetegsége családi eredetű. A műtétet csütörtökön végezték el, miután szerencsére találtak egy megfelelő szívet számára. Kilenc órát vett igénybe a szívátültetés, és azt komplikációmentesen bírta ki" - mondta el a Borsnak egy szombathelyi tréner.

Forrás: MTI/EPA/Kay Nietfeld

"Nem vagyok, nem is voltam vele közelebbi kapcsolatban Szombathelyen, ezért csak egy cikkből tudtam meg, hogy átesett a műtéten. Ezúton is jobbulást, mihamarabbi hazatérést kívánok neki" – nyilatkozta Pars Krisztián olimpikon a lapnak.

A Bors úgy tudja, Fazekas a sportolással ezután sem állna le, már meg is keresett olyan egyesületeket, ahol szervátültetettek sportolnak.

Tünetkereső

Nézd meg, milyen betegségre utalhatnak a tüneteid! Az alkalmazás segítségével megtudhatod, hogy milyen egészségügyi problémára utalhatnak a panaszaid. A tünetkereső eléréséhez kattints IDE!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.