Friss: Péntektől itt szigorodni fognak a maszkviselési szabályok

Forrás: Shutterstock -
maszkviselés COVID-19 covid egészség Maszk
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A növekedő esetszámok miatt a szabadban is kötelezővé tették Párizsban a maszkviselést.

Péntektől kezdve Párizsban most már a szabadban is kötelező a maszkhasználat, mivel az új megbetegedések száma meghaladja a 200 ezer főt – írja a francia hírportál, a France24.

Az omikronnak, az új koronavírus variánsnak tudható be a fertőzések rohamos megugrása a francia egészségügy szerint.

„Az omikront már nem hullámnak, hanem szökőárnak nevezném"

– mondta szerdán a francia egészségügyi miniszter, Olivier Véran, aki azt is hozzátette:

"a jelenlegi ütemben Franciaországban minden másodpercben két ember tesztelése pozitív, a kórházakban a helyzet pedig egyre aggasztóbb."

város megálló fiatal nő maszk Forrás: Shutterstock

A szabályozás péntektől mindenkire vonatkozik, aki elmúlt 11 éves. Kivételt képeznek a járművekben ülők, a kerékpárosok, a kétkerekű közlekedési eszközökön közlekedők, például a robogókat használók és a sportolók– közölte a párizsi rendőrség közleményében.

Franciaországban a kormány módosítja a koronavírussal fertőzött emberekre vonatkozó karanténkövetelményeket is, annak ellenére, hogy minden eddiginél magasabb számú új megbetegedést regisztráltak – ismertette Olivier Véran a Le Journal du Dimanche című vasárnapi újságban.

Véran a lapnak elmondta, hogy a gazdaságot és a társadalmat megvédése a cél a súlyos zavaroktól, így hétfőtől a vírussal fertőzött, teljesen beoltott embereknek csak hét napig kell izolálniuk magukat, a nem beoltottaknak tíz napig kell majd karanténban maradniuk.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.