Borzalmas hír: fél éve van hátra a válogatott kapusnak, rákot diagnosztizáltak nála

betegség andy goram rák
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Szomorú hírt közöltek orvosai Andy Gorammel, a skót labdarúgó-válogatott egykori kapusával.

Andy Goram nyelőcső daganatban szenved, és úgy döntött, nem veti alá magát kemoterápiának. Orvosai szerint nagyjából hat hónapja lehet hátra - írja a spanyol AS. Goram néhány héttel ezelőtt emésztési zavarokkal került kórházba, akkor derült ki a betegsége.

"Azt hittem, súlyos emésztési zavarom van. Olyan volt, mintha a torkom elzáródott volna, ami néhány hét múlva rosszabbodott. Minden, amit ettem vagy ittam, nem jutott el a gyomrom közepéig, és kihánytam. Négy hét alatt 25 kilót fogytam, a sebész elmagyarázta, hogy a rák nem operálható. Azt mondta, kemoterápiával kilenc hónapom lehet hátra, anélkül fél év. Nem akartam a kemót mindazok után, ami a feleségemmel történt. A doki azt mondta, menjek, próbáljam élvezni a mindennapokat, amennyire csak lehetséges. A fájdalmam kezelhető, találkozhatok a barátokkal, az egyetlen különbség az, hogy ketyeg az óra..."

Goram 1991 és 1998 között a Rangersben szerepelt, majd a Manchester Unitedben játszott. A skót válogatottban 1985 és 1998 között 43 mérkőzésen szerepelt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.