Koronavírus - Ennyien szenvednek a Covid-19 elhúzódó hatásaitól

Forrás: Shutterstock -
long covid COVID-19 koronavírus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Mintegy 31 millió munkaképes korú amerikai állampolgár tapasztalhatta már meg, vagy szenved éppen a Covid-19 elhúzódó tüneteitől - számolt be róla a Brookings Intézet a honlapján.

"A hosszú Covid-19 olyan krónikus tünetekkel jár, mint a fáradtság, kognitív és légzőszervi problémák, amelyek hosszú ideig fennmaradhatnak, hónapokkal a koronavírus-fertőzés elmúlása után is" - olvasható a kedden publikált írásban.

Forrás: Shutterstock

Mint a cikk szerzői írták, a hosszú Covid-19 nemcsak a súlyosan megbetegedetteket, hanem a viszonylag enyhe tünetek után felgyógyult és az általában egészséges amerikaiakat is érintik.
A cikk rámutatott, hogy más egészségügyi eredményekhez hasonlóan a hosszú Covid-19 esetében is jelentős etnikai egyenlőtlenségek figyelhetők meg, mivel az alapbetegségek szempontjából fennálló hatalmas különbségek miatt a hosszabb távú esetek az etnikai kisebbségeknél súlyosabbak.

Egyértelmű, hogy az amerikai őslakosok, az afroamerikaiak és a latinok mind magasabb arányban fertőződtek meg koronavírussal, nagyobb arányban szorultak kórházi kezelésre és hunytak el a pandémia miatt - összegezte a cikk, amely a veszélyeztetett közösségek védelmének fokozására szólított fel.

Még több hírt a koronavírussal kapcsolatban ITT olvashatsz.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.