Felejtsd el a vitaminokat: a hosszú élet titka ingyen van, és bárki számára hozzáférhető

Forrás: Shutterstock -
pozitivitás hosszú élet titka pozitív gondolatok egészség negatív gondolatok
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az ember múlandó, és amióta ezzel tisztában van, azóta próbálja megtalálni az örök élet forrását. Ma már tudjuk, hogy a kiegyensúlyozott és egészséges életmód az alapfeltétele annak, hogy sokáig éljünk, ám a vitaminok és a rengeteg edzés mellett van egy fontosabb elem is, amely nélkül elérhetetlen a 90 éves életkor.

Az egészséges életmód, a mozgás, a helyes táplálkozás szükséges, de nem elégséges a hosszú élethez. Egy friss kutatás során orvosok több mint 150 ezer nőt vizsgáltak meg, és arra az eredményre jutottak, hogy az optimisták nagyobb valószínűséggel élik meg a 90 éves kort, mint azok, akik hajlamosak a borús, negatív gondolatokra.

A tanulmány szerint az optimizmus átlagosan 4,4 évvel hosszabbítja meg az élettartamot.

Forrás: Shutterstock

Nem könnyű, de nem is lehetetlen harcolni a negatív gondolatok ellen. Azt már korábban is számos kutatás bebizonyította, hogy a stressz nemcsak szellemi, hanem fizikai tüneteket is okozhat. A most megjelent cikk szerint ez igaz tehát a negatív gondolatokra és a pesszimizmusra is, ami bizonyítottan lerövidíti az élettartamot – olvasható a Sun írásában.

Fontos lenne odafigyelnünk arra, hogy ép testben valóban ép lélek legyen, ehhez pedig számtalan ingyenes praktika elérhető. A meditációtól kezdve a jógán át sokféleképpen lazíthatunk, és elűzhetjük a szorongást, a stresszt kiváltó negatív gondolatokat, és ehhez méregdrága termékekre és heti hétszeri sportolásra sincs szükség.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.