Ragályos betegséget okozó vírus volt a vízben: vért hányt két kisgyerek

Forrás: Shutterstock -
hányás patkány leptoszpirózis rágcsáló ragályos betegség kórház Weil betegség
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Először csak rosszul lettek, majd hányni kezdtek Kieron McElhatton gyermekei, akik korábban az iskolatársaikkal együtt a közeli folyóban fürdőztek.

Az angliai Honley egyik folyójában, a Mag Brookban úszott együtt a 13 éves Lewis és a 11 éves húga, Kiera, valamint húsz barátjuk. A gyerekek a közös fürdőzéssel ünnepelték, hogy nemrég számukra is véget ért az iskolaszezon. Az önfeledt fürdőzés azonban rémálommá vált, ugyanis hazaérve szinte rögtön hányni kezdtek. Az apa tárcsázta a segélyhívót, majd orvoshoz vitte gyerekeit.

A testvérpárt végül hazaengedték, de a helyzet ekkor lett igazán súlyos, ugyanis vér is megjelent a gyerekek hányásában.

Illusztráció Forrás: Shutterstock

Az Examiner Live értesülései szerint a Weil betegséget, vagy más néven leptoszpirózist diagnosztizálták a gyerekeknél. Ez egy olyan bakteriális fertőzés, amely rágcsálók vagy nagyemlősök vizeletével juthat be az emberi szervezetbe. Ehhez elég, ha a beteg állat a fürdőhely vízébe ürít, ugyanis a hideggel szemben ellenálló baktériumról van szó, amely apró sérüléseken, vagy akár a nyálkahártyán keresztül is bejuthat az emberbe.

A betegség tünetei hasonlítanak az influenzához, ugyanis sokszor fej- és izomfájdalommal jelentkezik, de okozhat hányást, lázat, súlyosabb esetben tüdővérzést vagy agyhártyagyulladást.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.