Virsliszerűre dagadtak III. Károly király ujjai - kiderült, mi okozhatja a furcsa tüneteket

betegség II. Erzsébet brit királynő III. Károly egészség
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Különös látványra figyelt fel az internet népe, miközben a királynő halála után készült képeket böngészte: a fotókon jól látható, hogy III. Károly kézfeje és ujjai fájdalmasan duzzadtnak tűnnek, ráadásul ki is vörösödtek.

Dr. Gareth Nye, a Chesteri Egyetem adjunktusa szerint ez a jelenség igen gyakori a 65 év felettieknél, és többféle egészségügyi probléma okozhatja. Az első tippje mindjárt az ödéma volt, amit a vízháztartás zavara vált ki, és általában a lábakon, valamint a kezeken jelentkezik. Az is lehetséges, hogy Károlyt ízületi gyulladás gyötri, ami a kéz bármely ízületében kialakulhat.

A szakértő a két legvalószínűbb opción kívül kevésbé gyakori okokat is felsorakoztatott: Károly királyéhoz hasonló duzzanatot a sóban gazdag étrend, illetve bizonyos gyógyszerek, például a vérnyomáscsökkentők és egyes szteroidok mellékhatásai is előidézhetnek – írja a Daily Star.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.