Rusvai Miklós: Érdemes várni most egy kicsit az oltással

fotó: Talán Csaba -
oltás Rusvai Miklós Virológus koronavírus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Rusvai Miklós virológus tanácsa, hogy egy ideig várjunk az oltással, mivel ha minden jól alakul, Magyarország is hozzáférhet azokhoz az oltóanyagokhoz, amelyek a koronavírus eredeti és a jelenleg terjedő variánsai ellen egyaránt hatékonyak.

A Moderna és a Pfizer is elkészítette a saját vakcinaverzióját, amely már az omikron változat tüskefehérjét kódoló mRNS-ét tartalmazza hatóanyagként – nyilatkozta az InfoRádióban Rusvai Miklós víruskutató.

Rusvai Miklós: Érdemes várni most egy kicsit az oltással fotó: Talán Csaba

"Tanácsolom mindenkinek, hogy várjon még egy kicsit, mert én őszintén remélem, hogy az Európai Unió, és ezen belül Magyarország is hozzáfér majd az új típusú oltóanyaghoz néhány héten belül"

– mondta Rusvai Miklós, hozzátéve: a nyári járványhullám lecsengőben van, és a következő járványhullámra másfél-két hónapot talán még várni kell, de a rizikócsoportba tartozóknak célszerű oltatniuk magukat.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.