Kiderült: a magyar nők több, mint fele ezért is utasított már vissza szexuális közeledést

Forrás: Shutterstock -
önbizalomhiány párkeresés vonzó nő félelem szexualitás külső visszautasítás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy friss felmérés szerint a magyar nők közül kevesebb, mint fele gondolja úgy, hogy a testük akadályozza őket a randizásban vagy ismerkedésben, ennek ellenére több, mint a fele utasított már vissza szexuális közeledést, mert nem érezte elég vonzónak magát.

Egy magyar startup idén nyáron online felmérést indított azzal a céllal, hogy kiderítse, hogyan viszonyulnak a magyar nők a saját testükhöz. A kérdőívet több mint 7500-an töltötték ki, az eredmények pedig igen elkeserítőek.

önbizalomhiány tinédzser tükör Az ismerkedés legfőbb buktatója Forrás: Shutterstock

A felmérés szerint a magyar nők többsége nem elégedett a testével, nem tartja magát szépnek és nem szeret tükörbe nézni. Sokan közülük olyan mértékben szenvednek ettől, hogy az már a randizási szokásaikra vagy a szexuális élményeikre is hatással volt.

A kutatást végző startup, a PopJohn az eredmények alapján kidolgozott 10 db olyan gyakorlatot, amely segíthetnek a nőknek szebbnek látni és elfogadni önmagukat, hogy boldogabban nézhessenek a tükörbe. A pozitív pszichológiára épülő gyakorlatok egyszerűek, élvezetesek és napi néhány percben elvégezhetőek.

Az elemzést és a 10 db gyakorlatot ingyenesen elérhetitek ITT.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.