Megdöbbentő vallomás: három éven át szinte megállás nélkül menstruált egy fiatal nő

Forrás: Shutterstock -
menstruációs vér menstruáció menstruációs zavarok vallomás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A 23 éves nő arról számolt be, hogy három éven át szinte megállás nélkül menstruált, miután beültettek neki egy fogamzásgátló implantátumot.

Ellie Colton 14 éves kora óta tablettákat szedett, nehogy véletlenül teherbe essen. Mivel a tabletták mellékhatásai, a depresszió és az állandó hangulatingadozás éveken át gyötörte, nagy reményeket fűzött a fogamzásgátló implantátumhoz. Ennek a módszernek a lényege, hogy egy apró műanyag csövet helyeznek a páciens felsőkarján lévő bőr alá, és ezen keresztül juttatja be a szervezetbe a progeszteron hormonokat, amelyek többféle módon is megakadályozzák a teherbeesést.

Forrás: Shutterstock

Az első három évben kitűnően működött az implantátum, rendszeres és fájdalommentes ciklusai voltak, ám három év elteltével, amikor kicseréltette az implantátumot, elviselhetetlen fájdalmat érzett,ráadásul mindezt 86 napon keresztül – írja a Daily Mail cikke alapján a 24.

A lány éveken át szenvedett ettől a fájdalomtól, és hiába ment orvoshoz a panaszaival, nem jutottak dűlőre. Azt viszont bizton állították, hogy nem az implantátum okozza a tüneteket. Ellie végül úgy döntött, hogy eltávolíttatja az implantátumot, és újra elkezd tablettát szedni.

Végül újra rendszeressé váltak a ciklusai, és minden megoldódott. A történetével szeretné felhívni a nők figyelmét arra, hogy az egészségügyben ignorálják a problémájukat, hiszen a fájdalmas, hosszú ideig tartó menstruációnem természetes folyamat.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.