Harc és szerelem - Ismerkedés introvertáltként

magazin ismerkedés introvertált Randevú
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy introvertált számára a randevúzás nagy rákészülést, és bizony sok energiát igényelhet. Az a folyamat, mely során új emberekkel beszélget, kiadja magát, randevúzni megy velük, átlépheti a „túl sok" határát. De semmi pánik! Most mutatunk pár hasznos ötletet, melyekkel nem lesz stresszes az ismerkedés.

Először fontos leszögezni, hogy az introvertált ember nem rosszabb egy extrovertáltnál! Nem ez határozza meg, hogy szerethető vagy-e, sem azt, hogy jó fej-e. Egy ember személyisége számtalan tényezőből áll össze, ezekből pedig csak egy az introverzió.

Amennyiben már kiléptél a komfortzónádból, tehát egy teljesen új emberrel állsz az első találkozás küszöbén, vedd a kezedbe az irányítást!

A randevúhoz olyan helyet válassz, ahol kényelmesen és biztonságban érzed magad. Ez lehet egy olyan hely, ahol már többször is jártál, ott dolgozik egy ismerősöd, vagy épp közel van hozzád. A lényeg, hogy a randi helyszíne ne plusz stresszforrásként nehezedjen rád. Mielőtt elindulsz, kerülj nyugodt állapotba – tehát kezdj el időben készülődni, hogy a késés szele ne is érinthessen meg.

Forrás: Shutterstock

Sok introvertáltnak kényelmesebb lehet úgy végigcsinálni egy randevút, hogy a másikkal töltött idő 90 százalékában csak hallgat és figyel. Az értő figyelem rendkívül fontos egy kapcsolatban, de ha te nem beszélsz, a másiknak esélyt sem adsz arra, hogy közelebbről megismerhessen, és a viszonzás, a kölcsönösségben rejlő egyensúly sem állhat fenn kettőtök között. Tudom, hogy a gondolataid, érzéseid nagy részét inkább bent szeretnéd tartani, de nem is kell azt várnod magadtól, hogy csettintésre társalkodónővé válj. Egyszerűen csak próbáld elengedni magadat randi közben, és, ha azt hallod a fejedben, hogy „ne mondj semmit", akkor vedd fel a kesztyűt, és igenis mondd ki!

Könnyebbé teheted a másikhoz történő aktív csatlakozást, ha a randevú idejére nem lebeg a fejed felett semmilyen sürgető teendő, vagy épp mással való komolyabb interakció, tehát teljes egészében a partneredre tudsz fókuszálni, és az energiáidat csak erre a találkára tudod fordítani.

Nyugodtan mondd ki, ha elfáradtál, kényelmetlenné kezd válni a beszélgetés, netán a randevú helyszíne feszélyez. A partnered nem tud a gondolataidban olvasni, de ha olyan ember, akire a későbbiek során is számíthatsz majd, meg fog érteni. Tehát ezzel a tudattal kezdd a találkát, és hidd el, ha ott a tudat: bármikor megengedheted magadnak, hogy lemerüljön az energiaszinted, ismét egy nyomástól fogsz megszabadulni.

Sose feledd: egy introvertáltnak olyan partnerre van szüksége, aki megérti a személyisége bonyolultságát, beleértve az egyedüllét iránti igényét, a befelé tekintést és azt a tényt, hogy nem lesz a hét minden estéjén kedve kimozdulni. Ha valakiben nem azt látod, hogy ezeket tiszteletben tartja, akkor lépj tovább!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.